U toku je prikupljanje i unos podataka.
Institut alternativa
Moj novac

Moj novac pratimo kako se institucije odnose prema našem novcu

Prijavite zloupotrebu budžetskih sredstava!

Ukoliko znate za slučaj zloupotrebe budžetskih sredstava, imate dokaze za nezakonitu, nenamjensku potrošnju ili drugi vid nedozvoljenog odnosa prema novcu poreskih obveznika, ovo je prostor da to i prijavite. Vašu prijavu ćemo, nakon analize, dostaviti nadležnim institucijama za kontrolu budžeta (DRI, unutrašnja revizija, budžetska inspekcija, inspekcija za javne nabavke, policija, tužilaštvo, Skupština). Koristićemo i javni pritisak kako bi se slučaj istražio, a eventualni počinioci bili kažnjeni.

Kontakt osoba:
Email:
Institucija:
Opis prijave:*
Unesite tekst:

Projekat “Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenja u Crnoj Gori“

Preporuke:

Potrebno je da Agencija za zaštitu životne sredine sa Ministarstvom finansija utvrdi tačan iznos povučenih sredstava, koja će se uključiti u iznos zajma po Ugovoru o zajmu za glavni Projekat „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“, čija je ukupna vrijednost 50.000.000,00 eura.

U skladu sa Smjernicama Svjetske banke za povlačenje sredstava za projekte i Standardnim uslovima za avans Svjetske banke, potrebno je da Agencija za zaštitu životne sredine, za naredne projekte, uredi evidenciju i dokumentaciju kao dokaze o evidenciji prihvatljivih troškova i sprovedenih aktivnosti i da istu čuva u propisanom roku.

Ime:
Email:
Komentar:*
Unesite tekst:
Još uvijek nema komentara.
Norwegian embassy
Institut alternativa, želeći da ojača nadzor nad javnim finansijama i uticaj rada Državne revizorske institucije, radi na provjeri sprovođenja preporuka državnih revizora od strane subjekata revizije. Ovaj portal je izgrađen u okviru projekta "Zajedno ka odgovornosti - jačanje uticaja državne revizije u Crnoj Gori", koji je finansijski podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs.
Norwegian embassy

Institut alternativa

Bulevar Džordža Vašingtona 57, I/20
81 000 Podgorica, Crna Gora
Tel/fax: +382 20 268 686
Email: info@institut-alternativa.org
Copyright © 2015. Institut alternativa | Izrada i razvoj Implementacija d.o.o.